01-04 Nëntor, 2017 – METROFEST
 
MetroFest, është një festival i ri, që organizohet për herë të parë në Teatrin e Metropolit, në sezonin e vjeshtë-dimrit 2017, me temë: Drama Shqipe.
 
Festivali do të përfshijë shfaqje të vëna në skenë, shfaqje të reja nga arkivi i dramës shqipe që nuk janë vënë asnjëherë në skenë dhe lexime veprash e diskutime, të cilat do të ndahen sipas ditëve në tema të përbashkëta si Komedia; Drama historike dhe Drama dhe Diktatura.
 
Ky Festival është menduar të nxisë punën e re dhe kërkimin artistik të fuqive krijuese që duan të mbështesin gjallimin e veprave shqiptare dhe takimin e tyre me publikun e gjerë në një frymëmarrje të përbashkët.
 
Teatri i Metropolit vazhdon të mbështesë objektivin: më shumë qasje në kulturë nga më shumë njerëz, nga të gjithë qytetarët, edhe ata që janë të përjashtuar ose ndihen të përjashtuar nga arsyet e aftësisë financiare, prejardhjes sociale ose prejardhjes kulturore. Veprat që do të vihen në skenë për herë të parë janë: “Loja e Mbasdrekës” nga M.Camaj me regji nga Shkelzen Berisha; “I biri i Begut” nga M.Duci me regji nga Joana Omeraj; “Armiqtë” nga Sh.Gina me regji nga Xhuliano Brisku. Ndërsa paraditeve do të ketë dy lexime: “Foleja Kombëtare” nga Mithat Frashëri dhe “Prangat” nga Halil Laze dhe një Forum Teatër nga S. Kapidani me fragmente nga “Njollat e Murrme” nga M.Jero.
 
Kalendari i aktiviteteve të MetroFest:
 
Shfaqje:
Dt. 1 Nëntor / Hapja e Festivalit / Ora 18:30 – Loja e mbasdrekës nga Martin Camaj
Dt. 2 Nëntor / Ora 19:00 – “Rrno për me tregue” nga At Zef Pllumi
Dt. 3 Nëntor / Ora 19:00 – “Armiq” nga Shpëtim Gina
Dt. 4 Nëntor / Ora 19:00 – “I biri i Begut” nga Milo Duçi
 
Forum Teatër:
Dt. 3 Nëntor / Ora 13:00 – “Njollat e murrme” nga Minush Jero
 
Lexime:
Dt. 2 Nëntor / Ora 12:30 – “Foleja Kombëtare” nga Lumo Skëndo
Dt. 4 Nëntor / Ora 13:00 – “Prangat” nga Halil Laze
 
Hyrja do të jetë e lirë, por personat që dëshirojnë të marrin pjesë duhet fillimisht të rezervojnë në nr e tel. më poshtë.
 
Info & Rezervime: +355 67 227 0668
 
Personat të cilët nuk do të rezervojnë, nuk mund të bëhen pjesë e shfaqjeve.
 
www.teatrimetropol.al
 
#MeTeatrin #Metropol #TeatriJuaj #MetroFest
Metrofest

MetroFest - Teatri Metropol

1 Nov - 4 Nov

Media

Partnerët tanë