“Mbreti Lir” – Premierë, prej 30 Shtatorit në Teatrin Metropol

“Mbreti Lir” një nga tragjeditë më të mëdha të Uilliam Shekspir, do të ngjitet së shpejti në skenën e Teatrit Metropol, si premiera e cila do të çelë sezonin e ri artistik. Me regjinë e Jonida Beqos dhe një kast fantastik aktorësh, fundjavën e fundit të shtatorit dhe gjatë gjithë muajit tetor do të keni mundësinë të shihni një produksion jashtë të zakonshmes.
“Mbreti Lir” është një histori e dy familjeve jofunksionale, me dinamika të ndryshme, të cilat shumë prej nesh mund t’i njohin nga afër. Po çfarë e shtyn një mbret të qëndrojë përballë tre vajzave të tij dhe të pyesë se kush e do më shumë?! Çfarë e mirë mund të ndodhë kur Mbreti është i çmendur dhe budallai është i mençur?! Kur njerëzit e ndershëm ndëshkohen dhe internohen, kur një djalë kthehet kundër babait të tij?!
Titulli: Mbreti Lir
Autor: Uilliam Shekspir
Regjia: Jonida Beqo
Me pjesëmarrjen e Viktor Zhustit
Interpretojnë: Amri Hasanlliu, Armela Demaj, Dinorah Beqiraj, Edvin Mustafa, Erdet Miraka, Klea Konomi, Klesta Shero, Kriks Dumo, Luisa Dinellari, Lulzim Zeqja, Mariglen Domi, Mario Bali, Marius Dhrami, Roerd Toçe, Sara Koçi, Sedmir Memia, Silva Brahimataj, Silvio Goskova, Sokol Angjeli, Stiv Osmanaj, Xhino Musollari, Xhoni Spahi
As.regjisor: Joana Omeraj, Ana Guçe
Formulues muzikor: Robert Bisha
Kostumograf: Jonida Beqo
As. Kostumograf: Frenci Gjerasi
Skenograf: Elvis Themeli
Ndriçimi: Ergys Baki
Grimi: Marinela Halilaj
Në datat: 30 Shtator, 1,2,6,7,8,9,13,14,15,16,20,21,22,23,27,28,29,30 Tetor
Ora: 19:00
Info & Rezervime:
☎️ +355 67 227 0668

Mbreti Lir – Uilliam Shekspir

-

Partnerët tanë